Latest Posts :


TOP 10 ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Made by Elena Panou

10. Ορεινή Ναυπακτία (Νομός Αιτωλοακαρνανίας)
Η Ορεινή Ναυπακτία είναι ένας από τους ομορφότερους τόπους της Ελλάδας κατάλληλος για χειμερινές αλλά και για καλοκαιρινές αποδράσεις. Η περιοχή είναι γνωστή και με την ονομασία Κράβαρα.

9. Καρπενήσι (Νομός Ευρυτανίας)
Το Καρπενήσι είναι η πρωτεύουσα του Νομού Ευρυτανίας. Βρίσκεται στο κέντρο του Νομού, στη νοτιοδυτική πλευρά του Βελουχιού σε υψόμετρο 960 μέτρα. Απέχει 78 χλμ από τη Λαμία και 111 χλμ από το Αγρίνιο, μέσω της γέφυρας της Επισκοπής. Ωραιότατος προορισμός! Ετοιμάστε βαλίτσες...


8. Μονεμβασιά (Νομός Λακωνίας)
Ένας ζωντανός μεσαιωνικός οικισμός, διατηρημένος με άψογο τρόπο. Αποτελεί μνημείο παγκόσμιας εμβέλειας και βασικό σταθμό για κάθε περιηγητή της Πελοποννήσου. Η ατμόσφαιρα είναι μαγική, γεμάτη ρομαντισμό και ιστορία. 

7. Λίμνη πλαστήρα (Καρδίτσα)
Οποιαδήποτε εποχή του χρόνου και αν επιλέξετε να επισκεφτείτε τη λίμνη Πλαστήρα είναι βέβαιο ότι η ομορφιά της σε συνδυασμό με τη διαμονή στα πανέμορφα καταλύματα της περιοχής θα κάνουν τις ημέρες σας πολύ όμορφες.
Στην ευρύτερη περιοχή θα βρείτε τόσο ξενοδοχεία υπερπολυτελείας με πισίνες και spa όσο και παραδοσιακούς ξενώνες και ενοικιαζόμενα δωμάτια απόλυτα ταιριαστούς στο ονειρικό τοπίο της περιοχής. Όλα ανεξαιρέτως τα καταλύματα αποτελούν ιδανικό καταφύγιο, ηρεμίας και χαλάρωσης μακριά από το άγχος της πόλης. Τι λέτε; Φύγαμε;


6. Αράχοβα (Νομός Βοιωτίας)

Η Αράχωβα, στολίδι στις ράχες του Παρνασσού, γνωστή απο τα χιονοδρομικά της κέντρα και την κοσμοπολίτικη ζωή, εχει να δείξει πολύ περισσότερα απο αυτά που οι περισσότεροι ξέρουν.

5. Μέτσοβο (Νομός Ιωαννίνων)
Το Μέτσοβο είναι χτισμένο αμφιθεατρικά σε υψόμετρο 1,157 μέτρων σε μια από τις υψηλότερες βουνοκορφές της Πίνδου, σε ένα εντυπωσιακό τοπίο γεμάτο πράσινο. Είναι ένας από τους γραφικότερους, παραδοσιακούς οικισμούς της χώρας μας. Το Μέτσοβο είναι ιδανικός προορισμός για όλες τις εποχές του χρόνου και δεν είναι τυχαίο που έχει κατορθώσει να αναδειχθεί σε έναν από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς.

4. Μετέωρα (Νομός Τρικάλων)
Τα Μετέωρα αποτελούν, μετά το Άγιο Όρος, το μεγαλύτερο μοναστικό σύνολο στην Ελλάδα. Η παρουσία τους είναι συνεχής από την εποχή της εγκατάστασης των πρώτων ασκητών μέχρι σήμερα. Σύμφωνα με διάφορες ιστορικές μαρτυρίες, οι μονές των Μετεώρων αρχικά ήταν τριάντα. Από αυτές, οι έξι λειτουργούν σήμερα και δέχονται πλήθος πιστών. Στην περιοχή υπάρχουν, όμως, και πολλά μικρότερα εγκαταλελειμμένα μοναστήρια. Τα περισσότερα από αυτά ιδρύθηκαν τον 14ο αιώνα.

3. Καστοριά (Νομός Καστοριάς)
Μια από τις γραφικότερες πόλεις της Μακεδονίας-πραγματικό μουσείο βυζαντινής τέχνης- πρωτεύουσα του ομώνυμου νομού. Είναι χτισμένη πάνω σε μία χερσόνησο στα δυτικά της λίμνης Ορεστιάδας, σε υψόμετρο 600 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας.

2. Πήλιο (Νομός Μαγνησίας)
Το Πήλιο είναι βουνό στο Νομό Μαγνησίας δίπλα στην πόλη του Βόλου, με ύψος 1.624 μέτρα (κορυφή Πουριανός Σταυρός). Κατά την Ελληνική μυθολογία ήταν η θερινή κατοικία των θεών και πατρίδα των Κενταύρων.

1. Ζαγοροχώρια (Νομός Ιωαννίνων)

Τα Ζαγοροχώρια είναι ένα δίκτυο από 46 πανέμορφα χωριά, όπου κανείς μπορεί να βρει ό,τι ζητάει. Χωριά με ζωή ή με ηρεμία, χωριά με απίστευτη θέα ή χωριά μέσα στο δάσος. Γιατί να τρέχεις στα ξένα όταν έχεις ένα μικρό χειμερινό παράδεισο στο ίδιο σου το σπίτι; Για εσάς που φοβάστε τα αεροπλάνα, δεν έχετε μεγάλη άδεια ή, εν πάση περιπτώσει, δεν θέλετε να μιλάτε αγγλικά χρονιάρες μέρες, τα Ιωάννινα και συγκεκριμένα τα Ζαγοροχώρια είναι ένας από τους must και ιδανικούς προορισμούς.


Με τόσα όμορφα μέρη που έχει η Ελλάδα σίγουρα παραλείψαμε αρκετούς προορισμούς! Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας και να μας προτείνετε και άλλα μέρη έτσι ώστε να φτιάξουμε και άλλη μια λίστα με τα ωραιότερα ελληνικά τοπία. 

Ευχαριστούμε προκαταβολικά!
Share this article :
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2014. Tapandaola111 - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger