Latest Posts :


ΕΡΕΥΝΑ - ΤΟ HOLLYWOOD ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ


Hollywood, Brad Pitt, James Bond 007, Uma Thurman, Julia Roberts, Pulp Fiction, ΕΡΕΥΝΑ,
Όσοι πίστευαν ότι οι ένδοξες μέρες του τσιγάρου στο Hollywood τελείωσαν, από τότε που ο James Bond - καπνιστής των 60 τσιγάρων ημερησίως - έβαλε τέλος στης καταστροφική συνήθεια, είναι γελασμένοι. Η Uma Thurman υποδύθηκε μια προκλητική καπνίστρια στην ταινία ''Pulp Fiction'', ενώ ανάμεσα στους σταρ που επικρίθηκαν για την επιλογή του τσιγάρου στις κινηματογραφικές τους παραγωγές είναι η Julia Roberts και ο Brad Pitt.

Σύμφωνα λοιπόν με ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Σαν Φρανσίσκο, το 80% των ταινιών που απευθύνονται σε νέους περιέχουν σκηνές στις οποίες έμμεσος πρωταγωνιστής είναι το τσιγάρο. Οι συγκεκριμένες σκηνές μάλιστα συναγωνίζονται επάξια σε αριθμό τις αντίστοιχες που είχαν καταγραφεί από τη δεκαετία του 1950.

Όμως όπως συμβαίνει με τα περισσότερα πράγματα στο Hollywood, έτσι και αυτό, η συνήθεια του καπνίσματος, ουδεμία σχέση έχει με ό,τι συμβαίνει στην πραγματικότητα. Γιατί η πραγματικότητα λέει ότι ο αριθμός των Αμερικανών καπνιστών περιορίστηκε στο μισό από τη δεκαετία του '50. Δε συμβαίνει όμως το ίδιο και με τις νεότερες ηλικίες. Σύμφωνα με ίδια έρευνα, το γεγονός ότι οι μισοί έφηβοι στις ΗΠΑ δοκιμάζουν το τσιγάρο συνδέεται με την προβολή σκηνών με κάπνισμα.
Share this article :
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2014. Tapandaola111 - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger