Latest Posts :


TOP 10 ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Made by Elena Panou
10. Λαϊλιάς (Νομός Σερρών)
Ο Λαϊλιάς Σερρών ίσως να μην βρίσκεται στην 10η θέση της λίστας αλλά ξέρετε τι λέει και ο όμορφος λαός μας: Αν δεν παινέψεις το σπίτι σου θα πέσει να σε πλακώσει!
Καλή συνέχεια στο υπόλοιπο της λίστας...
Το χιονοδρομικό κέντρο  Λαϊλιάς  βρίσκετε στα βόρεια της κορυφής, σε υψόμετρο 1.600 μέτρων. Είναι  μόλις 27 χιλιόμετρα από τις Σέρρες. Το δάσος του Λαϊλιά είναι ένα μέρος μαγευτικό με έκταση 33.000 στρεμμάτων κατάφυτων από οξιές και δασική πεύκη.


9. Καλάβρυτα (Νομός Αχαΐας)
Το χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων βρίσκετε στο όρος Χελμός  όπου αποτελεί οροσειρά της βόρειας Πελοποννήσου καλύπτοντας ένα μεγάλο κομμάτι της Αχαΐας και ένα μικρότερο του νομού Κορινθίας. Βρίσκεται στο βορειοανατολικό τμήμα της επαρχίας των Καλαβρύτων και η υψηλότερη κορφή του αγγίζει τα 2.355 μέτρα.




 8. Καρπενήσι (Νομός Ευρυτανίας)
 Το χιονοδρομικό κέντρο Καρπενησίου βρίσκετε  μόλις 12 χιλιόμετρα βόρεια από το Καρπενήσι, σε ένα οροπέδιο του Τυμφρηστού, στη θέση ‘’Διαβολότοπος’’. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα και εντυπωσιακότερα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας. Η περιοχή είναι ιδανική, καθώς διατηρεί καλής ποιότητας χιόνι για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα. Ξεκινά από τα 1800 μέτρα και φτάνει περίπου στα 2100.


7. Πήλιο (Νομός Μαγνησίας)
Tο Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου Αγριόλευκες απέχει δύο χιλιόμετρα από τον οικισμό των Χανίων και 8 χιλιόμετρα από τον οικισμό του Αγίου Λαυρεντίου και 27 χλμ. από το Βόλο. Αναπτύσσεται στο όρος Πήλιο σε υψόμετρο 1471 μέτρων, υψόμετρο το οποίο είναι εξαιρετικά χαμηλό για χιονοδρομικό κέντρο, προσδίδοντάς του ιδιαιτερότητες στην χιονόπτωση, σε συνδυασμό με τη μορφολογία του εδάφους και το κλίμα.


 6. Ελατοχώρι (Νομός Πιερίας)
Το Χιονοδρομικό Κέντρο Ελατοχωρίου το συναντάμε στη βορειοανατολική πλευρά των Πιερίων, στη θέση "Παπά Χωράφι", και σε υψόμετρο 1450μ. Βρίσκεται σε μια προνομιακή τοποθεσία με καταπληκτική θέα προς τον Όλυμπο και τον Αλιάκμονα. Απέχει μόλις 8 χλμ. από το γραφικό χωριό Ελατοχώρι, 36 χλμ. από την Κατερίνη 474 χλμ. από την Αθήνα, 105χλμ από την Θεσσαλονίκη και 120χλμ από την Λάρισα.


 5. Παρνασός (Νομός Φωκίδας)
Το Χιονοδρομικά Κέντρο Παρνασσού είναι το μεγαλύτερο χιονοδρομικό κέντρο της Ελλάδας, και το πιο πολύκοσμο βεβαίως, αφού απέχει μόλις 180 χλμ. από την Αθήνα και είναι εύκολα προσιτό από την εθνική οδό. Στην πραγματικότητα πρόκειται για τρία χιονοδρομικά κέντρα: τα Κελλάρια, η Φτερόλακκα και ο Γεροντόβραχος.


 4. 3-5 Πηγάδια (Νομός Ημαθίας)
Το Χιονοδρομικά Κέντρο 3-5 Πηγάδια  βρίσκονται στη ΒΔ πλευρά του Βερμίου, σε απόσταση 17 χλμ. από τη Νάουσα, 108 χλμ. από τη Θεσσαλονίκη και 557 χλμ. από την Αθήνα. Το χιονοδρομικό κέντρο "Πηγάδια" βρίσκεται σε υψόμετρο 1430-2005 μ. και συνδέεται με την πόλη με ασφαλτοστρωμένο δρόμο. Είναι από τα πιο σύγχρονα χιονοδρομικά κέντρα της Ελλάδας με ολοκληρωμένες εγκαταστάσεις.


3. Φαλακρό (Νομός Δράμας)
Το  Χιονοδρομικά Κέντρο  Φαλακρού, είναι το μεγαλύτερο κέντρο της Μακεδονίας, βρίσκεται στα όρια του Δήμου Νευροκοπίου και απέχει 42 χλμ από την πόλη της Δράμας με υψόμετρο 2.232 μέτρα. Διαθέτει 3 σαλέ, (τα δύο στην βάση του χιονοδρομικού και το άλλο στον τερματισμό του τετραθέσιου αναβατήρα).


2. Βόρας ή Καιμακτσαλαν (Νομός Πέλλας)
 Το Χιονοδρομικά Κέντρο Βόρας ή Καϊμακτσαλάν, είναι το τρίτο υψηλότερο βουνό της Ελλάδας και βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του νομού Πέλλας έως τα όρια με το νομό Φλώρινας. Η ψηλότερη κορυφή είναι το Καϊμάκτσαλαν ή Καϊμάκι με 2.524 μέτρα. Ο Βόρας συνδέεται δυτικότερα με τα βουνά Πίνοβο (2.156 μέτρα) και Τζένα (2.182 μέτρα), τα οποία αποτελούν τμήμα της ίδιας οροσειράς. Καλύπτεται από δάση δρυός, οξιάς και πεύκης.


 1. Βασιλίτσα (Νομός Γρεβενών)
Το χιονοδρομικό κέντρο Βασιλίτσα  βρίσκετε στις ψηλότερες πλαγιές του όρους Λίγγος. Είναι βουνό της Ηπείρου και της Μακεδονίαςστα όρια των νομών Ιωαννίνων και Γρεβενών. Η κορυφή της έχει υψόμετρο 2.249 μέτρα και βρίσκεται στο κεντρικό τμήμα της οροσειράς της Βόρειας Πίνδου ανάμεσα στα χωριά Δίστρατο, Σμίξη και Αβδέλα.

Πάω να ετοιμάσω βαλίτσες, έρχεστε;

Share this article :
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2014. Tapandaola111 - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger